U gebruikt een verouderde browser. Voor een optimale ervaring update je browser of gebruik een moderne browser.

sluit

Oplossingen

Electronic Data 
Interchange

Ons EDI (Electronic Data Interchange) platform ‘supply connector’ zorgt voor een vlotte communicatie met je klanten, leveranciers en logistieke onderaannemers die externe opslag of transport verzorgen. Dankzij onze generieke opzet verbinden we je snel met je partners en maken we alle communicatie eenvoudig.

Voor bedrijven die:

  • Bestelbonnen, leverbonnen, facturen, … elektronisch met hun handelspartners willen uitwisselen (order-to-cash/procure-to-pay)
  • Voorraadrapporten, pick- of transportinstructies, … met hun transporteurs of externe magazijnen elektronisch willen delen en zo sneller, met minder fouten en dus productiever willen werken (door automatische i.p.v. manuele invoer)

Wat doet het?

  • Verbindt de IT-systemen van de partners op basis van verschillende transportprotocollen (AS2, FTP, HTTP, …) *
  • Vertaalt indien nodig de bedrijfsdocumenten van het interne formaat van de software naar standaardformaten (van GS1, Odette, Peppol, …) met verschillende syntaxen (EDIFACT, X12, UBL, …)
  • Visualiseert en archiveert de berichtenstroom

* Voor bedrijven waar een directe integratie niet mogelijk is, bieden we ook een Vendor/Client Portal aan.

Ben jij al klaar voor Peppol?

C&W Logistics is naast leverancier van logistieke software al meer dan tien jaar actief als EDI-provider. Sinds 2022 zijn we ook een PEPPOL Access Point. Dit betekent dat we je kunnen helpen bij de overgang naar elektronische facturatie. Een noodzakelijke stap gezien de wettelijke verplichting die vanaf 1 januari 2026 geldt. Vanaf dat moment moeten alle B2B-facturen via PEPPOL verstuurd en ontvangen worden.

Wat is PEPPOL?

PEPPOL is vooral gekend als een standaard voor elektronische facturatie die in België steeds vaker wordt gebruikt. Het werd oorspronkelijk opgelegd aan leveranciers van de overheid. Vanaf 2026 zal deze verplichting ook gelden voor B2B-transacties. Dit betekent dat bedrijven hun facturen in het PEPPOL-BIS-formaat moeten versturen via het PEPPOL-netwerk.

Minder gekend is dat er ook PEPPOL-standaardformaten bestaan voor andere bedrijfsdocumenten uit het order-to-cash/procure-to-pay proces. Er kunnen dus meerdere commerciële, logistieke en financiële documenten uitgewisseld worden via het PEPPOL-netwerk.

Daarnaast bestaat er ook een incubatieproject om PEPPOL ook te gebruiken voor logistieke toepassingen. Hierdoor kunnen bedrijven elektronische documenten uitwisselen met logistieke onderaannemers die transport- en/of magazijnactiviteiten voor hen uitvoeren.

Impact voor bedrijven die al EDI gebruiken

Voor bedrijven die al jarenlang elektronische facturen met handelspartners uit hun eigen sector uitwisselen via andere standaardformaten, kan de overgang naar PEPPOL enige aanpassing vergen. Hoewel er in sommige gevallen ruimte is om af te wijken van het PEPPOL-formaat, moeten deze afwijkingen voldoen aan strikte regels. 

Zelfs als er uitzonderingen worden gemaakt, is het duidelijk dat PEPPOL de toekomst is, vooral gezien de noodzaak van een uniform formaat dat in alle sectoren gebruikt kan worden.

Ondersteuning nodig bij de overgang naar PEPPOL? 

onze logistieke suite

C&W biedt een volledige logistieke suite voor WMS, cloud EDI, integraties en magazijnautomatiseringen, geschikt voor grote bedrijven en KMO's.

Warehouse Management System
Manufacturing Execution System
Warehouse Control System
Voice Connector
Time Slotting Management
Electronic Data Interchange - PEPPOL
Web Portals
Carrier Integration Platform
Host Integration Platform